Doek ter herdenking van Leidens ontzet, 1924 ?

Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Witte katoenen doek met rode rouleaudruk. In het midden, onder de tekst "3 OCTOBER 1574" een medaillon waarin afgebeeld de vloot van Boisot met tekst "Aankomst Admiraal Boisot met Haringvloot". Hier onder "HERDENKING VAN LEIDENS ONTZET". Het geheel wordt omgeven door zes gezichten op Leiden. Links: het stadhuis, het academiegebouw, de Lakenhal. Rechts: de burcht, het beeld van V.d. Werf, de Morspoort. Tekst rechtsonder "Rotterdamsch engros magazijn. voorheen WISBRUN & LIFMANN. LEIDEN".

Object

Titel
Doek ter herdenking van Leidens ontzet
Objectnaam
doek
Inventarisnummer
9060.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co) (maker)
Datering
1924 ?
Merkteken
rm: LEIDSCHE KATOENMAATSCHAPPIJ
Materiaal
katoen
Technieken
katoendruk, rouleaudruk
Afmetingen
60 x 61cm

Onderwerp

Voorstelling
stadsgezicht
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking Stichting Het Nederlandsch Economisch-Historisch Archief, 2015; bruikleen Nederlandsch Economisch-Historisch Archief aan Museum De Lakenhal, 1972-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan