Stalenboek voor cachenez en picolos 31-4513 van de Leidsche Katoen Maatschappij, 19de-begin 20ste eeuw

Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)

Stalenboek van de Leidsche Katoen Maatschappij voor cachenez en picolos. Het boek, dat middels drie metalen pinnen in elkaar is gezet, bevat een bruine katoenen omslag waarop een etiket staat met de tekst "Collectieboek Cachenez volgens nummer". Op de achterzijde staat een etiket met "Collectieboek Picolos volgens nummer". Op de omslag staan twee etiketten met de geschreven tekst "32-4513" en "Collectieboek Picolos volgens nummer". Het binnenwerk bestaat uit een dubbele inhoud: vooraan bevat het boek 38 ongenummerde bladzijden en achteraan bevat het boek 30 ongenummerde bladzijden met op elke recto een staal voor piccolos en cachenez in de kleuren rood, zwart, blauw en wit. De stalen bevatten etiketten waarop nummers zijn gedrukt, tussen 31 en 4513. Verso is niet gebruikt.

Object

Titel
Stalenboek voor cachenez en picolos 31-4513 van de Leidsche Katoen Maatschappij
Objectnaam
stalenboek
Inventarisnummer
10709
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)
Datering
19de-begin 20ste eeuw
Materialen
metaal, papier, karton, katoen, inkt
Technieken
gedrukt, geschreven
Afmetingen
Algemeen: 37,5 x 41 x 9cm (375 x 410 x 90mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking Stichting Het Nederlandsch Economisch-Historisch Archief, 2015; bruikleen Nederlandsch Economisch-Historisch Archief aan Museum De Lakenhal, 1972-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan