Sigarettenkoker ter ere van 60 jaar Kappersclub Hulp en Vriendschap, ca. 1940

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Sigarettenkoker van zilver van de Kappersclub Hulp en Vriendschap te Leiden. Aan de buitenzijde, aan de voorzijde, staat in een rechthoek gegraveerd "H. & V. 1880-1940" met links daarnaast een vertikale band met C-voluten en eronder een horizontale band zonder gravering. De rest van het oppervlak van de voorzijde is voorzien van horizontale en vertikale lijnen. De achterzijde van de buitenzijde is voorzien van een ruitpatroon. De binnenzijde bevat aan beide zijden een elastiek waarachter de sigaretten gestoken kunnen worden. Het elastiek is links hoger gespannen dan rechts. De koker bevat een sluitsysteem met een drukknopje. Niet gemerkt.

Object

Titel
Sigarettenkoker ter ere van 60 jaar Kappersclub Hulp en Vriendschap
Objectnaam
sigarettenkoker
Inventarisnummer
9087
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
ca. 1940
Materialen
elastiek, zilver
Techniek
gegraveerd
Afmetingen
Gesloten: 1,1 x 8,9 x 8,1cm (11 x 89 x 81mm)
Open: 2,7 x 17,2 x 8,1cm (27 x 172 x 81mm)

Verwerving

Datum
1994
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan