Tableau, voorstellende verschillende mensen aan het werk, ca. 1957

Pieter Geraedts sr.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Glastableau, bestaande uit een compositie samengesteld uit stukken vlak glas, in het middendeel met diverse mensfiguren, de buitenrand met wit en zwart gevlamd glas. Tussen de mensfiguren stukjes effen geel en groen glas. Linksonder op het glas met inkt gesigneerd. Het glastableau zit in een gladde houten lijst, een smal deel direct om het glas en een dieper liggende brede rand. Hierop is aan de onderzijde een metalen plaatje bevestigd met de tekst: "aangeboden aan het gemeentebestuur van Leiden ter gelegenheid van de opening van de 200ste school gebouwd door de aanneming maatschappij "PANAGRO" n.v. te Warmond MCMLVII". Aan de achterzijde is een metalen strip met een ophangconstructie bevestigd.

Object

Titel
Tableau, voorstellende verschillende mensen aan het werk
Objectnaam
glas-in-lood (raam)
Inventarisnummer
9229
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Pieter Geraedts sr.
Datering
ca. 1957
Signatuur
voorzijde linksonder: Pieter Geraedts
Materialen
hout, glas-in-lood
Technieken
gebrandschilderd, glas-in-lood, schrijnwerk
Afmetingen
Algemeen: 107,5 x 65 x 5cm (1075 x 650 x 50mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, paard, vrouw, kind

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Dienst Cultuur en Educatie, Gemeente Leiden, 1998
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan