Bord ter herinnering aan het 50-jarig bestaan van Tieleman & Dros, 1927

De Koninklijke Porceleyne Fles

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Groot bord van witbakkend aardewerk, beschilderd in onderglazuur blauw. Het bord heeft een hoge standring, rondlopende wand en uitstaande rand met een geschulpte mondrand. Op het plat zijn drie verschillende gebouwen van Tieleman en Dros afgebeeld met de opschriften "1877", "1927" en "Rotterdam", omringd door verschillende soorten fruit en groente. Op de wand acht medaillons met respectievelijk het wapen van Leiden, het wapen van Den Haag, wapen met opschrift "Heavens' Light Our Guide", een molen, bloemvormige medaillon met opschrift "Tieleman & Dros gedeponeerd Leiden", een boerenkar en twee onbekende wapens. Rond de medaillons bloem- en bladwerk. Op de achterzijde drie concentrische cirkels en de tekst: "Aangeboden door Commissarissen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Commanditaire Vennootschap Tieleman & Dros te Lieden. G. Hennus, H.W. Tieleman, A. Tieleman, F.G.H. Gerlings", met daarnaast twee bloemen. Daaronder het fabrieksmerk van De Porceleyne Fles.

Object

Titel
Bord ter herinnering aan het 50-jarig bestaan van Tieleman & Dros
Objectnaam
gedenkbord
Inventarisnummer
9460
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
De Koninklijke Porceleyne Fles (maker)
Datering
1927
Merktekens
Onderzijde geschilderd: flesje, JT, Delft, [onduidelijk], AW, 851 [De Koninklijke Porceleyne Fles]
Onderzijde ingestempeld: D IIX
Materialen
glazuur, aardewerk
Technieken
geglazuurd, gebakken
Afmetingen
Algemeen: 8 x 52,5cm (80 x 525mm)

Onderwerp

Voorstelling
bloem, paard, kar, stadswapen, molen

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan