Sluitgewicht, 18de eeuw

Anoniem

Messing sluitgewicht met negen gewichten. De doos heeft een scharnierend deksel met scharnierende sluiting. Het deksel is aan de bovenzijde gemerkt. De gewichten zijn eveneens gemerkt. De doos is aan de buitenzijde versierd met van boven naar beneden in een baan rondom zespuntige figuurtjes, drie dubbele ribbels en een baan met in een piramide opgestapelde halve cirkels met daartussen en -boven zespuntige figuurtjes [mogelijk bloemen of sterren].

Object

Titel
Sluitgewicht
Objectnamen
gewicht, meetinstrument
Inventarisnummer
970
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
18de eeuw
Merktekens
Bovenzijde deksel: een Franse lelie; een klimmende leeuw met links een P, rechts een I en onder L en [C]; een 2; een haan; een F. Binnenzijde doos: een Franse lelie; een klimmende leeuw met links een P, rechts een I en onder L en [C]; een 1; een F. Aan de binnenzijde van de eerste vier gewichten zijn van groot naar klein de volgende merken gestempeld: een Franse lelie; een klimmende leeuw met links een P, rechts een I en onder L en [C]; de cijfers 16, 8, 4, 2, 1; een F. De kleinere gewichtjes hebben alleen een lelie.
Materiaal
messing
Technieken
gegraveerd, gegoten
Afmetingen
Algemeen: 5,6 x 8,7 x 6,9cm (56 x 87 x 69mm)

Verwerving

Datum
1893
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan