Vaas van albast met goudkleurig opschrift, 1835

Anoniem

Een albasten vaas, door het genootschap Mathesis Scientiarium Genitrix aangeboden aan zijn medeoprichter P. Rijk. De vaas heeft een klassieke amforavorm en is uitbundig versierd met gestileerde acanthus- en palmbladen. De twee oren zijn gevormd uit dolfijnen. De vaas staat op een vierkante voet. Op de voorzijde een in goudverf opgebracht calligrafisch opschrift rondom een rond reliëf, een gipsen kopie van een penning, Mathesis Scientiarium Genitrix 1785 en de allegorische afbeelding van een maagd of muze met allerlei parafernalia. De tekst van het opschrift luidt: "Het genootschap aan de heer P. Rijk medeoprigter van hetzelve 1835".

Object

Titel
Vaas van albast met goudkleurig opschrift
Objectnaam
vaas
Inventarisnummer
11130
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1835
Materialen
gips, albast
Technieken
gesneden, gecalligrafeerd, gelijmd
Afmetingen
Algemeen: 39,3 x 16 x 12,5cm (393 x 160 x 125mm)

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 1999-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan