H.P. Bremmer in zijn werkkamer, 1953

Rudolf Bremmer

Dit portret van de kunstkenner H.P. Bremmer is geschilderd door zijn zoon Rudolf. Hij typeert zijn vader als een denker, zittend voor de kast met het omvangrijke beeldarchief, terwijl uit zijn pijp een sierlijke rookpluim kringelt. Op de achtergrond is een kenmerkende serie kunstwerken uitgestald van Bart van der Leck, Joseph Mendes da Costa, Lambertus Zijl, Johan Coenraad Altorf, Henri van Daalhoff en Dirk Hidde Nijland. Daartussen staat een getekend portret van Aleida Beekhuis, de vrouw van Bremmer en moeder van Rudolf. Het ‘Stilleven met fles en gemberpot’ is een vroeg werk van H.P. Bremmer, geschilderd in 1895. Zo geeft de zoon een samenvatting van het leven van zijn vader.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
H.P. Bremmer in zijn werkkamer
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
B 1509
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Rudolf Bremmer
Datering
1953
Materialen
olieverf, doek
Afmetingen
Drager: 86,5 × 74 × ca. 3,5cm (865 × 740 × 35mm)
Met lijst: 109,5 × 97 × 6cm (1095 × 970 × 60mm)

Onderwerp

Voorstelling
mansportret, huis, roken, interieur
Afgebeelde persoon
Hendricus Petrus Bremmer
Topografie
den haag

Verwerving

Datum
2014
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen uit particuliere verzameling, 2019
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan