Anatomische prent met vooraanzicht van staande man, 1739

Jan Wandelaar

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Prent uit de 18de eeuwse anatomische atlas die ontstond uit de samenwerking tussen de medicus Bernhard Siegfried Albinus en tekenaar/graveur Jan Wandelaar. Op de plaat een staande man waarbij de spieren zichtbaar getekend zijn. De man geplaatst in een omgeving met struiken en stenen. Op één van de stenen de tekst: "BERN-SIEGF-ALBINI TABVLAE.ANATOMICAE MVSCVLORVM HOMINIS". Rechtsboven "TABULA I", rechtsonder: "Prostat Leidae Batavorum apud J. & H. Verbeek, Bibliop. 1739". De prent is op een karton geplakt en de randen zijn afgeplakt met zwarte tape. Aan de achterzijde een ophangoogje.

Object

Titel
Anatomische prent met vooraanzicht van staande man
Objectnaam
prent
Inventarisnummer
B 2.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Jan Wandelaar
J. & H. Verbeek (drukker)
Datering
1739
Materialen
papier, karton, inkt
Technieken
gelijmd, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 63,2 x 47,8 x 0,5cm (632 x 478 x 5mm)
Beeldmaat: 56,8 x 40cm (568 x 400mm)

Onderwerp

Voorstelling
man

Verwerving

Datum
1928
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Ars Aemula Naturae, Leiden, sinds 1928
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan