Franse bijbel met gouden sluiting, sluiting: 1759, bijbel: 1796

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

In groen marokijnleer gebonden Franse uitgave van het Nieuwe Testament met goud op snee en ingeperste zigzag rand, uitgegeven in Amsterdam in 1795 door F:G: Onder de Linden. De groen leren omslag is aan de voor- en achterzijde gedecoreerd met ingeperste banden, en op de rug met ingeperste bloemetjes. Het gouden slot bestaat uit twee gelijke klampen die aan de band zijn bevestigd. De klampen zijn gedecoreerd met krulmotieven met bovenop een schelpje, de tussenruimtes zijn gevuld met filigrain. Tussen de twee klampen een leren bandje met aan beide uiteinden een gelijk versierde, kleinere gouden klamp, met aan een zijde een scharnier en aan de andere zijde een knip. Beide stukken zijn aan de binnenzijde gemerkt.

Object

Titel
Franse bijbel met gouden sluiting
Objectnaam
boek
Inventarisnummer
B 506
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (auteur)
Datering
sluiting: 1759, bijbel: 1796
Merkteken
Binnenzijde sluiting: twee gekruiste sleutels [Leiden]; jaarletter A (1759?); klaverblad met drie blaadjes [meesterteken].
Materialen
papier, leer, goud
Technieken
filigrain, gebonden, gedrukt, gedreven
Afmetingen
Algemeen: 4,2 x 14,7 x 8,7cm (42 x 147 x 87mm)

Onderwerp

Voorstelling
bijbel, bijbelse voorstelling

Verwerving

Datum
1922
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan