Duinlandschap met figuren, 1632

Jan van Goyen

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij voorstellende een duinlandschap. Afgebeeld is een weids duingebied, met aan de horizon links een molen en rechts de toren van een kerk. Op de voorgrond op een duin staan een aantal personen bij een ruiter te paard. Middenonder gesigneerd. Schilderij zit in een vergulde houten lijst en zit achter glas. Achterop het paneel zitten twee briefjes met "Tanon 23 Ives Street Kensington 5.561" en: "I 457".

Object

Titels
Duinlandschap met figuren
Dune-Landscape with Figures
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
B 665
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Jan van Goyen (maker)
Datering
1632
Signatuur
voorzijde, middenonder: VG 1632 [onduidelijk]
Materialen
olieverf, paneel
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (afmetingen volgens catalogus 1983): 33 × 54,5cm (330 × 545mm)
Met lijst: 52,5 × 74,5 × 7,5cm (525 × 745 × 75mm)

Onderwerp

Voorstelling
molen, man, paard, kerk, duinlandschap, ruiter

Verwerving

Datum
1953
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, sinds 1953; dit kunstvoorwerp is na de Tweede Wereldoorlog uit Duitsland gerecupereerd, is onder beheer van de Nederlandse Staat gesteld en is in afwachting van restitutie aan de rechtmatige eigenaren of hun erfgenamen.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan