La fête au château, ca. 1870

Alexander Hugo Bakker Korff

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Tekening met potlood en lichtblauwe waterverf op papier, met de voorstelling van een feest op het kasteel (La fête au château). In een ruim vertrek staat en zit een groot gezelschap dames rond een gedekte tafel. De figuren op de voorgrond hebben zich wat ter zijde begeven en luisteren naar een knecht die, staande met zijn rug naar de beschouwer en gekleed is in een blauwe rok, met een buiging aan de twee dames ter rechterzijde iets mededeelt. Blijkbaar kondigt hij de komst aan van een tweede knecht, die geheel rechters achter een scherm en palmen gereed staat met een grote en rijk opgemaakte schotel. Middenboven staat de titel van het werk "La fête au château" en linksboven staat "No 15". Niet gesigneerd.

Object

Titel
La fête au château
Objectnaam
tekening
Inventarisnummer
S 17
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Alexander Hugo Bakker Korff
Datering
ca. 1870
Materialen
potlood, papier, waterverf
Techniek
getekend
Afmetingen
Drager: 44,8 x 58,2cm (448 x 582mm)
Dagmaat: 43,5 x 56,7cm (435 x 567mm)
Met passe-partout: 60 x 85cm (600 x 850mm)

Onderwerp

Voorstelling
feest, man, vrouw, interieur

Verwerving

Datum
1890
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan