Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Achtdelig werk, bestaande uit twee kwadranten in rood. Deel A, linksboven in het eerste kwadrant. Een groot deel van het vel is in diverse tinten rood, roze en oranje geschilderd. De linkerzijde is nog wit en hierin zijn twee ovalen getekend met geometrische motieven erin. Aan de rechter zijkant zijn drie glimmende stukken rood papier geplakt, waarbij op één een stip is geschilderd. Deel B, rechtsboven in het eerste kwadrant. Bijna het hele vel is rozerood geschilderd. Linksboven is een wit vierkant uitgespaard en er zijn over de verf met krijt veel cirkels getekend. Aan de linker zijkant vier glimmende vierkante rode papieren, van verschillend formaat. Deel C, linksonder in het eerste kwadrant. Twee vertikale banen in rode verf, de linker kort de rechter over de hele lengte en tegen de zijkant aan. Bovenlangs een helder rode vertikale baan. Met druipers dwars op de afbeelding. Deel D, rechtsonder in het eerste kwadrant. Rode verf, gemengd met wit, in een boogvorm op het papier gezet. De linker pijler is breder en langer dan de rechter. Deel E, linksboven in het tweede kwadrant. Helder rode verf in punten uitlopend. In de linker beneden- en bovenhoek roze accenten. Linksboven is een donker stukje papier meegeverfd. Bovenlangs en langs de linker zijkant een roze kaderlijn. Midden boven in potlood een 8. Op de achterzijde gele geverfde vlekken en ovalen en rasters in krijt. Deel F, rechtboven in het tweede kwadrant. Linksonder een deel van een rode ster met drie punten, in een lichtrode achtergrond. Op de ondergrond is een dun papier geplakt voor er op geschilderd is. Dit is deels gescheurd en geplooid. Bovenlangs en langs de linker zijkant een roze kaderlijn. Midden boven in potlood een 4. Op de achterzijde veel gele verf en een strook papier. Deel G, linksonder in het tweede kwadrant. Rode verf, van rechtboven naar linksonder lichter aangebracht. Op de ondergrond is een dun papier geplakt voor er op geschilderd is. Dit is deels gescheurd en geplooid. Onderlangs en langs de linker zijkant een roze kaderlijn, van linksboven naar middenonder een diagonale roze lijn. Midden onder in potlood een 3. Op de achterzijde gele verf en in het onderste deel oranje cirkels en in het bovenste deel een fijn rasterwerk met stippen. Deel H, rechtsonder in het tweede kwadrant. Van linksboven naar rechtsonder van dieprood naar lichter rood. Onderlangs en langs de rechter zijkant een roze kaderlijn. Op de ondergrond is een dun papier geplakt voor er op geschilderd is. Dit is deels gescheurd en geplooid. Midden onder in potlood een 3. Op de achterzijde veel gele verf en langs de rechterzijkant een fijn rasterwerk met stippen.

Object

Titel
Zonder titel
Objectnaam
werk op papier
Inventarisnummer
S 4653
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Arie de Groot
Datering
1985-1989
Materialen
papier, krijt, verf
Technieken
getekend, geplakt, geschilderd
Afmetingen
Alle delen: 105 x 75cm (1050 x 750mm)

Onderwerp

Voorstelling
abstract

Verwerving

Datum
1989
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan