Eerste krant, 1994-1995

Thom Geraedts

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Twee vellen in de breedte gevouwen en voorzien van een wikkel. De krant bestaat uit een wit voorblad, met een grijze balk in het midden, een lichtgele halve cirkel rechtsboven en een lichtgrijze halve cirkel rechtsonder, pagina 2 is wit en leeg, op de doordruk van de halve cirkel boven na, pagina 3 is wit met linksboven een lichtgrijze halve cirkel en rechtsonder een zwarte, over het midden een smalle grijze baan, pagina 4 is wit met een grijze halve cirkel rechtboven en de doordruk van de zwarte halve cirkel onder, pagina 5 is wit met halve witte cirkel middenrechts. De achterzijde is wit met een grijze balk in het midden. Onderaan getypt gesigneerd en gedateerd en "oplage 35 exemplaren". Op de wikkel in zwarte typletters: "ROB" en langs de rand de tekst: "niet vouwen s.v.p." en "Voor informatie zie binnenkant wikkel" . Aan de binnenkant van de wikkel: "Wilt u een volgende uitgave ontvangen stort dan spoedig f 15,00 op giro 4014531 o.v.v. "krant", "Thom Gearaedts, Plantsoen 99A, 2311 KL Leiden" en "van deze oplage zijn nog exemplaren voorradig. Nabestellen is mogelijk". Tevens een tekening van alle zes de pagina's, met de vlakverdeling.

Object

Titel
Eerste krant
Objectnaam
zeefdruk
Inventarisnummer
S 4941
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Thom Geraedts
Datering
1994-1995
Signatuur
achterzijde middenonder: THOM GERAEDTS 1994-'95
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Dichtgevouwen met wikkel: 43 x 29,5cm (430 x 295mm)
Opengevouwen: 58,8 x 86cm (588 x 860mm)

Verwerving

Datum
1995
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan