Potloodtekening met afbeelding van een mensfiguur en tekst, 1935

Charlotte van Pallandt

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Potloodtekening met een schematische afbeelding van een mensfiguur. Rondom de figuur met dik potlood geschreven tekst. Linksboven: "Als ik eerst precies de punten heb opgezocht dan kan ik nooit met licht er op leggen mij vergissen wat waarde betreft". Rechtsboven: "Als ik de punten opzoek ook de punten van het hoog licht opzoeken die binnen de contour zijn. Goed obeserveeren of de lichtpunten die ik in 't begin opzet op zij uitkomen". Onder: "een vorm staat nooit apart, 't [hiet] zich aan door schaduw & licht of door de vorm bij een andere vorm". "moet niet alleen aan 't licht de contour moet ik maar alleen controleren aan de vorm iedere x als ik draai veranderd de contour". "moet in klei aanduiden met mes + balletjes precies de plaats om model draaien om te zien [..] + goed is - " "voornamelijk een driehoek vorm van vlakken". Linksonder gesigneerd en gedateerd.

Object

Titel
Potloodtekening met afbeelding van een mensfiguur en tekst
Objectnaam
tekening
Inventarisnummer
S 5046
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Charlotte van Pallandt (maker)
Datering
1935
Signatuur
voorzijde, linksonder: Pallandt 1935
Materialen
potlood, papier
Technieken
getekend, geschreven
Afmetingen
Drager: 56,1 x 43,5cm (561 x 435mm)
Dagmaat: 57 x 45cm (570 x 450mm)
Met passe-partout: 85 x 60cm (850 x 600mm)

Onderwerp

Voorstelling
figuur

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan