Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten

Tuin met bloemen, 1927

Bram van Velde

Het kleurgebruik en de compositie verraden de invloed van Matisse. In deze periode weekt Bram van Velde zich langzaam los van louter emotionele expressie. De invloed van de Franse avant-garde had een bevrijdende uitwerking op Van Velde. Met name het werk van Henri Matisse was een bron van inspiratie voor hem. ‘Tuin met bloemen’ valt volgens Van Velde nog binnen het Duits expressionistische idioom. Het uitdrukken van emoties in verf en kleur blijft een belangrijk uitgangspunt. Nieuw zijn echter het kleurgebruik en de compositie die sterk doen denken aan het werk van Matisse.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Tuin met bloemen
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5078
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Bram van Velde
Datering
1927
Signatuur
voorzijde, linksonder: AG van Velde 27
Materialen
olieverf, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (oude afmetingen): 80 x 99,3cm (800 x 993mm)
Met lijst: 101,2 × 119,5 × 4,5cm (1012 × 1195 × 45mm)

Onderwerp

Voorstelling
abstract, tuin, bloem, gebouw, huis

Verwerving

Datum
1999
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan