Vaders Verhalen, 1967

Marijke Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Album met verhalen van Menso Kamerlingh Onnes, opgeschreven en geïllustreerd met waterverf tekeningen door Marijke Kamerlingh Onnes. Voorin het album is een stamboom van de familie Kamerlingh Onnes geplakt. Het album is geschreven voor Harm en Titia Kamerlingh Onnes-Easton ter ere van hun 40 jarige trouwdag 21 juli 1967. De pagina's van het album hebben allemaal een Chinese tekening langs de rand, afwisselend in grijs en roze. De kaft van het album is bekleed met blauwe zijde, eveneens met Chinese afbeeldingen. Het album is voor ongeveer een derde beschreven.

Object

Titel
Vaders Verhalen
Objectnaam
album
Inventarisnummer
S 5210
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Marijke Kamerlingh Onnes (maker)
Datering
1967
Materialen
waterverf, inkt, papier
Technieken
geschreven, getekend
Afmetingen
Algemeen: 15,6 x 11,2 x 2,2cm (156 x 112 x 22mm)

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan