Postzegel met afbeelding van de St. Annabaai op Curaçao 1956, 1956

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Postzegel voor de Nederlandse Antillen van 15 cent. Met een voorstelling van gevels en daartussen een brug in wit met zwarte contouren en rode accenten tegen een lichtblauwe achtergrond. In de onderste helft een witte band met vier vlaggen: de Nederlandse, De Britse, de Franse en de Amerikaanse vlag, met in het midden de jaartallen "1946" en '1956'. Bovenaan in witte letters: "NEDERLANDSE ANTILLEN". Hieronder gecentreerd: "15 ct". Boven de brug in kleine hoofdletters: "ST ANNABAAI CURAÇAO". Onder de band met vlaggen in witte letters: "CARAÏBISCHE COMMISSIE". Met een gegolfd wit randje en een gomlaagje op de achterzijde.

Object

Titel
Postzegel met afbeelding van de St. Annabaai op Curaçao 1956
Objectnaam
postzegel
Inventarisnummer
S 5212
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes (maker)
Datering
1956
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 2,5 x 3,6cm (25 x 36mm)

Onderwerp

Voorstelling
havengezicht

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan