Vrouw, ca. 1930

Geer van Velde

Op Geer van Velde schilderde weliswaar een vrouwelijke figuur, maar hij raakte al duidelijk geïnteresseerd in een abstracte vlakverdeling. In zijn latere werk werd deze ordening van lijnen en overwegend geometrische vlakken het hoofdmotief. Geer van Velde vestigde zich, in navolging van zijn broer Bram, in 1925 in Parijs. Daar werd hij beïnvloed door het fauvisme en het kubisme. Aanvankelijk werkte hij in een figuratieve stijl maar hij ontwikkelde zich al snel tot een van de toonaangevende abstract-geometrische schilders van de École de Paris met een kenmerkend teruggehouden kleurgebruik in matte tinten.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Vrouw
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5242
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Geer van Velde
Datering
ca. 1930
Materialen
doek, olieverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (oude afmetingen): 80 x 63cm (800 x 630mm)
Met lijst: 94 × 78,5 × 5cm (940 × 785 × 50mm)

Onderwerp

Voorstelling
slang, vrouwenportret

Verwerving

Datum
2003
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met subsidie van de Mondriaan Stichting.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan