Slices of Land no. 6, 2006

Flore de Koning

De schilderijen van Flore de Koning gaan over de complexiteit van het stedelijk landschap. In haar serie Slices of land verenigt zij architectonische elementen met organische vormen, die zich door gefantaseerde berglandschappen heen kronkelen. Zelfgebouwde modellen dienden hierbij als voorbeeld. De werken ademen een apocalyptische sfeer; met hun verlaten gebouwen lijken ze te verwijzen naar onheilspellende natuurrampen. Belangrijker echter dan het onderwerp is de opbouw van een compositie in verf. De Koning creëert bovenal ruimtelijkheid binnen een tweedimensionaal vlak.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Slices of Land no. 6
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 5574
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Flore de Koning
Datering
2006
Signatuur
achterzijde, op het spieraam, middenboven: Slices of Land no. 6 2006 Flore de Koning
Materialen
hout, acrylverf, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 120 x 200 x 2cm (1200 x 2000 x 20mm)

Onderwerp

Voorstelling
boerderij, boom, begraafplaats, kruis, berglandschap

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan