De Kerf, foto: 2003; print: 2004

Wout Berger

Wout Berger is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Nederlandse topografische landschapsfotografie. Zijn foto’s kenmerken zich door ruimtelijke kwaliteit en uitstraling van de omgeving. Met behulp van een technische camera fotografeert Berger de werkelijkheid zo puur dat deze onwerkelijk wordt. Berger verkiest het cultuurlandschap boven de ongerepte natuur. Hiervan zijn in Nederland nog talrijke voorbeelden te vinden. Bijvoorbeeld in de Schoorlse duinen, waar hij inzoomde op zandstrook De Kerf, een door de mens gecreëerde inham ‘zonder horizon’. In dit nieuwe landschap liet Berger zich inspireren door de ontluikende flora, die zowel schoonheid als kwetsbaarheid uitstraalt.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
De Kerf
Objectnaam
foto
Inventarisnummer
S 5424
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Wout Berger
Datering
foto: 2003; print: 2004
Signatuur
achterzijde: Wout Berger
Materialen
papier, kleurenfoto
Techniek
fotografie
Afmetingen
Drager: 120 × 150 × 0,8cm (1200 × 1500 × 8mm)
Met lijst: 120 × 150 × 3,5cm (1200 × 1500 × 35mm)

Onderwerp

Voorstelling
duinlandschap

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan