Vrouw voor een dressoir, ca. 1870

Alexander Hugo Bakker Korff

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Aquarel met de voorstelling van een vrouw voor een dressoir. In een vaag te onderscheiden vertrek staat geheel links gewend voor een dressoir met geopende deuren een jonge vrouw. Met de linkerhand ondersteunt ze een half op het dressoir staand blad met glazen, waarbij ze met de rechterhand een karaf voegt. Ze draagt een kanten mutsje met lange linten, een lila jak en een gestreepte rok. Op het buffet staan vele glazen en flessen. Niet gesigneerd. Aquarel zit met vijf andere schilderijen ingelijst in een houten lijst met een houten passe-partout; dit schilderij is genummerd "D".

Object

Titel
Vrouw voor een dressoir
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 638
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Alexander Hugo Bakker Korff
Datering
ca. 1870
Materialen
paneel, waterverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 22 × 16 × 0,5cm (220 × 160 × 5mm)
Dagmaat: 21,8 × 15,8cm (218 × 158mm)
Met lijst: 68,5 × 74,5 × 3,5cm (685 × 745 × 35mm)

Onderwerp

Voorstelling
vrouw, interieur

Verwerving

Datum
1940
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan