Het visioen van de heilige Paulus, eind 17de eeuw

Willem van Ingen

Schilderij met een bijbelse voorstelling: het extatisch visioen van de heilige Paulus. In een parkachtig landschap met rechts zwaar geboomte, zit ten voeten uit naar links gewend de heilige Paulus. Hij kijkt schuin links omhoog, draagt kort zwart haar en een baard en laat de linkerhand op een naast hem liggend boek rusten, houdt de rechterhand op de borst, is gekleed in een rood gewaad met blauwe mantel en draagt sandalen. Links uit de hemel schiet een door drie engelknapen vergezelde lichtbundel neer. Links een balustrade met bloemen en een doorkijk op een classicistisch gebouw. Gesigneerd. In een houten lijst.

Object

Titel
Het visioen van de heilige Paulus
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 732
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Willem van Ingen
Datering
eind 17de eeuw
Signatuur
voorzijde rechtsonder, op het boek: G:van Ingen
Materialen
olieverf, hout, doek
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 224 x 164 x 5cm (2240 x 1640 x 50mm)

Onderwerp

Voorstelling
heilige
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1926
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop van de Oud-Katholieke Kerk, 1926, met financiële steun van de gemeente Leiden en van de Vereniging van Belangstellenden in de Lakenhal
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan