Stilleven met kristallen vaas, 1948

Will Tweehuysen

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gouache van stilleven met kristallen vaas. Rechts van het midden staat voor een rode, in vlakken verdeelde achtergrond een half zichtbaar zwart gelakt mimitafeltje met groen blad en rode rand. Hierop een gele appel met groene schaduw, een glazen vaas met puntig toelopend deksel en een witte doek met blauw en groen dessin. De doek is links uitgespreid over een stoeltje, waarop een lila boek en een gele appel met rode en groene schaduw. De stoel is bekleed met lila stof met blauwe, met groen omrande vierkanten, waartussen paarse decoratie. Gesigneerd. In een metalen lijst, met passe-partout achter glas.

Object

Titel
Stilleven met kristallen vaas
Objectnaam
gouache
Inventarisnummer
S 853
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Will Tweehuysen
Datering
1948
Signatuur
voorzijde, rechtsboven: Will H. Tweehuysen mei 1948
Materialen
metaal, glas, papier, gouache
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 60,3 x 75,6cm (603 x 756mm)

Onderwerp

Voorstelling
stilleven, vaas

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan