Wapen van Koning Willem III van Oranje Nassau en Emma van Waldeck-Pyrmont, tweede helft 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Een wapenschild van gietijzer met het wapen van Koning Willem III van Oranje Nassau en het wapen van Emma van Waldeck-Pyrmont. De wapens zijn tegen een witgrijze achtergrond gezet en omgeven door een reliëf in de vorm van een rood gordijn met gouden franje, dat links en rechts is opgebonden met een koord met kwasten, en in het midden boven is getooid met een grote kroon. Links het wapen van Willem III met staande leeuw en rechts het wapen van Emma met ster in het midden en eromheen vakken met afwisselend drie schilden, een kruis, staande leeuw, en drie [adelaars- of griffioen?]koppen. De wapens worden links en rechts geflankeerd door grote staande leeuwen als wapendragers. Onder de wapens groene bladranken met eroverheen een banderol met lijfspreuk: links "JE MAINTIENDRAI", rechts "PALMA SUB PONDERE CRESCIT".

Object

Titel
Wapen van Koning Willem III van Oranje Nassau en Emma van Waldeck-Pyrmont
Objectnaam
wapenschild
Inventarisnummer
z.n. 1540
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
tweede helft 19de eeuw
Materialen
gietijzer, verf
Technieken
beschilderd, verguld
Afmetingen
Algemeen: 110 x 87,5 x ca. 15cm (1100 x 875 x 150mm)

Onderwerp

Voorstelling
familiewapen, leeuw

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan