Deel van een zijden altaarkleed

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Deel van een kleed, mogelijk gebruikt als voorzetsel of antependium van een altaar. Het goudkleurige kleed is geweven in damast met een herhalend patroon van diverse abstracte vormen en blad- en bloemmotieven. De lange zijden zijn afgewerkt met een ribsband waaraan franje van afwisselend zijde en metaaldraad. Aan de korte kant een brede strook franje van afwisselend zijde en metaaldraad, deels bij elkaar gebonden en daaronder los. Het kleed is gevoerd met grof linnen. In de doos een los etiket met de tekst: "Fragment altaarkleed ? zijden damast (gedoubleerd) inv.nr. onbekend".

Object

Titel
Deel van een zijden altaarkleed
Objectnaam
kleed
Inventarisnummer
z.n. 1592
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
metaaldraad, linnen, zijde
Technieken
genaaid, geweven
Afmetingen
Algemeen: 102 x 29 x 0,5cm (1020 x 290 x 5mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan