Zwart lak foedraaltje gedecoreerd met vier Chinese figuren in goudkleur, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Foedraal voorzien van een zwarte laklaag en een decoratie in goudkleur. Het foedraal is langwerpig van vorm en is aan de uiteinden afgerond. De rechter onderkant kan door middel van een metalen scharnier worden opengeklapt. Binnenin is het foedraal bekleed met een rode textiel. De decoratie bestaat uit een voorstelling van vier Chinezen. Het linker figuur zit aan een tafel, het tweede figuur zit op de grond en heeft een langwerpig object in handen. Het derde figuur is aan het werk met een hark. Het vierde figuur staat en heeft een stokvormig object in handen die gericht is op de werkende figuur. De figuren staan in een landschap met op de achtergrond een gebergte, bomen en een huis. In de lucht vliegen vogels.

Object

Titel
Zwart lak foedraaltje gedecoreerd met vier Chinese figuren in goudkleur
Objectnaam
foedraal
Inventarisnummer
z.n. 226
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
metaal, textiel, lak
Afmetingen
Algemeen: 3,9 x 16,9 x 1,8cm (39 x 169 x 18mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, landschap

Verwerving

Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan