Schroefpenning met prenten met beeldverslag veldslagen 1806-1807, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren schroefpenning, bestaande uit twee delen die inelkaar geschroefd kunnen worden. Op de voorzijde staan twee mansportretten: links een portret met ernaast het opschrift "NAPOLEON KAI. D. FR. U. KÖ. V. ITALIEN" en rechts een portret met ernaast het opschrift "MAXIMILIAN IOSEPH KÖ. V. BAIERN". Op de keerzijde staan tevens twee mansportretten: links een portret met ernaast het opschrift "FRIED. AUG. KOENIG V. SACHSEN" en rechts een portret met ernaast het opschrift "FRIEDRICH KOE. V. WÜRTEMBERG". In de schroefpenning zitten een aantal ronde prentjes van papier die aaneen zijn geregen met een blauw textielen lint. De prentjes vormen een beeldverslag van veldslagen van 1806-1807.

Object

Titel
Schroefpenning met prenten met beeldverslag veldslagen 1806-1807
Objectnamen
penning, prent
Inventarisnummer
z.n. 450
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
papier, textiel, zilver
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5 x 0,5cm (50 x 5mm)
Gewicht: 36,9g

Onderwerp

Voorstelling
historie, veldslag, mansportret

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan