Pot met sgraffitoversiering en havikskoppen, ca. 1908

Brouwers Aardewerk NV, Leiderdorp

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Pot van roodbakkend aardewerk met een uitkragende mondrand. Gedecoreerd in witte tabeer met geometrische motieven en twee gestileerde havikken, de havikskoppen zijn uitgevoerd in hoogreliëf. De pot is bedekt met een lichtgeel, glanzend glazuur. Aan onderzijde is het fabrieksmerk van Brouwer's Aardewerk ingestempeld.

Object

Titel
Pot met sgraffitoversiering en havikskoppen
Objectnaam
pot
Inventarisnummer
z.n. 768
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Brouwers Aardewerk NV, Leiderdorp (maker)
Datering
ca. 1908
Merktekens
Onderzijde ingestempeld: monogrammen WCB en MCB ineengevlochten, daaronder een L (Leiderdorp), Holland en rondom Brouwers Aardewerk. Op de onderzijde is een oorspronkelijk etiket bevestigd met daarop de vraagprijs (F. 4,10) en met modelnummer (38). Deze informatie is ook met potlood op de onderzijde aangebracht.
Materialen
aardewerk, glazuur
Technieken
gebakken, geglazuurd, sgraffito
Afmetingen
Algemeen: 16,3 x 19cm (163 x 190mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan