Gedenkbord ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van likeurfabriek N.V. de Condor, ca. 1945

Brouwers Aardewerk NV, Leiderdorp

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gedenkbord van roodbakkend aardewerk ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van likeurfabriek N.V. de Condor. Op het bord een afbeelding van de fabriek. Boven de fabriek het gekroonde stadswapen van Leiden. Links een tak met bladeren en vruchten, rechts een fles die leeggeschonken wordt in drie glazen. Onder de fabriek de tekst: "N.V. DE CONDOR." Hieronder een banderol met de tekst: "1 NOVEMBER 1869-1944". Op de achterzijde twee merken.

Object

Titel
Gedenkbord ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van likeurfabriek N.V. de Condor
Objectnaam
gedenkbord
Inventarisnummer
z.n. 791
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Brouwers Aardewerk NV, Leiderdorp
Datering
ca. 1945
Merktekens
Onderzijde, langs de rand ingestempeld: WCB ineengevlochten, daaronder een L [Leiderdorp] ; MCB ineengevlochten, daaronder een L [Leiderdorp]
Materialen
aardewerk, glazuur
Technieken
gebakken, geglazuurd

Onderwerp

Voorstelling
fabrieksgebouw, stadswapen

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan