Home
activiteit

Activiteiten bij de tentoonstelling Kimsooja — Thread Roots

2 maart t/m 21 juli 2024

Gratis instaprondleidingen

2 maart t/m 16 juni, elke zaterdag om 14.00 en 14.30 uur

23 juni t/m 21 juli, elke zondag om 14.00 en 14.30 uur

Meer weten over de tentoonstelling van Kimsooja? In een korte gratis instaprondleiding kom je elk weekend meer te weten over haar werk en belangrijke thema’s in haar kunst. Ook leer je meer over de connectie met de Leidse lakenindustrie.

Foto: Joep Jacobs

Workshop Bottari's maken in het Open Atelier

Elke zondag tussen 3 maart en 21 juli

Bottari’s zijn bontgekleurde samengeknoopte doeken en bevatten persoonlijke spullen en kleding van reizigers. In Korea worden ze al eeuwenlang gebruikt. Het zijn ook herkenbare objecten uit het werk van beeldend kunstenaar Kimsooja. Het lijkt wel een beetje op de Nederlandse knapzak, de vierkante lap die je als een buideltje vol persoonlijke voorwerpen aan een stok knoopt.

In het atelier maak je met stof, verf en gelli-plates jouw persoonlijke kleine bottari. Elke zondag kun je tussen 13.00 en 16.00 uur terecht in het Open Atelier.

Lees meer

Mindfulnessessies

19 MEI, 9 JUNI EN 21 JULI VAN 9.00 TOT 10.30 UUR

Kom voor openingstijd tijdens deze mindfulnesssessie in contact met jezelf met behulp van kunst. Je maakt een bijzondere reis door de tentoonstelling Kimsooja – Thread Roots, haar installatie Meta Painting (2020) en jouw binnenwereld. Onder leiding van mindfulnesstrainer Jolien Posthumus leer je op een andere manier naar kunst kijken.

Lees meer
Foto: Bram Vreugdenhil

Draden

gedurende de tentoonstelling, eindpresentatie van 12 t/m 14 juli

Vijftien vrouwen uit Leiden met wortels buiten Nederland gaan hun textielwerk verder ontwikkelen onder begeleiding van een professionele kunstenaar. Daarna krijgen ze een presentatie in Museum De Lakenhal. In het kader van de tentoonstelling over Kimsooja organiseren we het project Draden. Kunstenaar Ramia Suleiman begeleidt de vrouwen in het ontwikkelen van hun artistieke werk. Een tweede onderdeel van het project zijn workshops waarin de deelnemende vrouwen hun kennis en kunde delen met andere geïnteresseerden.

De data van de workshops worden binnenkort bekend gemaakt. De eindpresentatie van Draden is van 12 t/m 14 juli te zien in het museum.

Lees meer over het project

Wat neem je mee?

Project met leerlingen van het Da Vinci College

Tijdens de tentoonstelling doen vijftien leerlingen uit de Internationele Schakelklas van het Da Vinci College Leiden mee aan het project 'Wat neem je mee?' in samenwerking met Stichting Photo Projects for Children. Geïnspireerd door de bottari die Kimsooja als een verzameling van herinneringen presenteert gaan de leerlingen aan de slag met fotograferen. Deze leerlingen wonen nog maar kort in Nederland: welke herinneringen nemen ze mee in hun spreekwoordelijke bottari?

Ze bezoeken de tentoonstelling Kimsooja - Thread Roots en volgen verschillende workshops van kunstenaars om deze vraag te beantwoorden.

Foto: Joep Jacobs