Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets
Home

HET OPEN ATELIER

Iedere zondag doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur

Speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. Steek iedere zondag je handen uit de mouwen in het Open Atelier! Geïnspireerd door objecten uit de collectie kun je ieder seizoen in het Atelier werken met een andere creatieve techniek. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig om jullie op weg te helpen.

Natuurlijk hebben we maatregelen getroffen om je bezoek aan het Open Atelier veilig te laten verlopen. Zo houden we altijd 1,5 meter afstand van elkaar en hebben we handschoentjes, maskers en desinfecterende handgel voor je beschikbaar. Deelname is gratis met een geldig entreebewijs, reserveren vooraf is niet nodig. Loop binnen, schuif aan en ontdek samen jullie creatieve talenten!

Het Open Atelier – Pilgrims editie

Het Open Atelier staat vanwege de Leiden 400 herdenking van deze zomer in het teken van de tentoonstelling Pilgrims naar Amerika – en de grenzen van vrijheid. In het Open Atelier ga je aan de slag met de eeuwenoude diepdruktechniek etsen. Tijdens het etsen gebruik je een drukplaat waarin kleine groeven de inkt vasthouden. Normaal gesproken ets je met metalen plaat en zuur, zodat er een chemische reactie ontstaat. Wij hebben het iets gemakkelijker én veiliger voor je gemaakt: met de droge naald techniek kom je namelijk al een heel eind. Probeer het zelf, met 17e–eeuwse tegeltjes als inspiratiebron.

HET OPEN ATELIER SPECIAAL – CLAUDY JONGSTRA

Vanaf 30 oktober 2020 tot 28 februari 2021 is het atelier behalve op zondagen ook op de zaterdagen geopend! In die periode is de tentoonstelling van textielkunstenaar Claudy Jongstra te zien. Omdat haar stoere, ambachtelijk geweven werk zoveel inspiratie losmaakt geven we je een extra kans om zelf aan de slag te gaan met draadjes en plukjes en stukjes van de materialen uit de tentoonstelling. Er zijn weeframen beschikbaar waarop je je eigen ‘wandtapijtje’ kunt maken. En als je er dan toch bent, kun je meeweven aan een groot kunstwerk dat we samen maken. Krijg je al kriebels en jeukende handen? Nog even geduld. Vanaf 30 oktober ben je van harte welkom!

%>