Home
activiteit

Iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur

HET OPEN ATELIER

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier!

Nu in het Open Atelier:

Blockprinten

Christa Ehrlich speelde aan het begin van de 20e eeuw met vormen. Dat deed ze in haar zilverontwerpen, maar ze ontwikkelde ook patronen voor stoffen en behang. Dat deed ze door het herhalen van strakke, geometrische patronen. Dat was 100 jaar geleden heel modern. Ze ontwierp ook meer klassieke motieven, geïnspireerd op bloemen en planten. Maar dat deed ze dan wel weer op een super moderne manier.

Benieuwd hoe dat werkt, een mooi patroon maken? Kom naar het Open Atelier om je eigen ontwerp te maken en in een patroon te drukken met behulp van de blockprint techniek. Onder begeleiding van onze workshopdocent maak je op stof een eigentijdse tafelloper voor in ons eigen Café Laken. Of je laat jouw unieke patroon op papier schitteren op een mooie plek in je eigen huis, dat kan natuurlijk ook.

Het Open Atelier is speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig die je helpt bij het maken en die je gidst naar je eigen stijl. Loop lekker binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent!

Praktische informatie:

Data: elke zondag
Tijd: doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Atelier
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: niet nodig, loop lekker binnen en schuif aan

Zomervakantie

In de zomervakantie kun je ook op woensdag 13 juli en woensdag 17 augustus in het Open Atelier terecht. Lees meer over de activiteiten in de zomervakantie.

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier staan heel veel opdrachten voor je klaar. Om gezellig samen te doen of lekker alleen, om met papier en potlood te werken of juist met spullen uit de keuken. Bekijk de opdrachten en ontwerp bijvoorbeeld je eigen opscheplepel.