Home
activiteit

HET OPEN ATELIER

Iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier.

elke zondag van 3 maart t/m 21 juli en op woensdag 17 juli 2024

Knoop het aan elkaar

workshop Bottari maken

Bottari’s zijn bontgekleurde samengeknoopte doeken en bevatten persoonlijke spullen en kleding van vrijwillige of gedwongen reizigers. In Korea worden ze al eeuwenlang gebruikt. Het zijn ook herkenbare objecten uit het werk van beeldend kunstenaar Kimsooja. Het lijkt wel een beetje op de Nederlandse knapzak, de vierkante lap die je als een buideltje vol persoonlijke voorwerpen aan een stok knoopt. Maar in Korea gebruiken ze geen stok en en zijn de bijeen geknoopte textielbundels ook veel groter. Bovendien is de symbolische waarde ervan van groter belang.

In het atelier maak je met stof en verf en gelli-plates jouw superpersoonlijke kleine bottari. Bedenk een symbool of een patroon dat bij jou past en druk dat met behulp van een gelli-plate op een stukje katoen waardoor we direct weten dat dit jóuw bottari is. Met behulp van textielstiften kun je ook teksten op de stof zetten. Bescherm jouw persoonlijke voorwerp, kledingstuk of nestgeur door er textiel omheen te knopen als je de wijde wereld intrekt.

Praktische informatie

Data: elke zondag tussen 3 maart en 21 juli en op woensdag 17 juli 2024
Tijd: doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Atelier
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: niet nodig, loop lekker binnen en schuif aan. In verband met drukte kan er soms een wachtrij ontstaan.

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier staan heel veel opdrachten voor je klaar. Om gezellig samen te doen of lekker alleen, om met papier en potlood te werken of juist met spullen uit de keuken. Bekijk de opdrachten en maak bijvoorbeeld je eigen optische illusie.