Home

Het open atelier

Iedere zondag doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur

Speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. Steek iedere zondag samen met het hele gezin de handen uit de mouwen in het Open Atelier! Geïnspireerd door de objecten uit de collectie kun je ieder seizoen in het Atelier werken met een andere creatieve techniek. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig om jullie op weg te helpen. En iedere 1e zondag van de maand schuift ook de hedendaagse kunstenaar aan, die de opdracht voor dat seizoen bedacht heeft.

Deelname is gratis met een geldig entreebewijs. Loop binnen, schuif aan en ontdek samen jullie creatieve talenten! Het Open Atelier is speciaal voor families, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96 jaar. Er kunnen op enig moment maximaal 30 mensen tegelijk aan het werk.

Het Open Atelier – Zomereditie 2019

Van juni tot en met augustus staat het Open Atelier in het teken van… tekenen! Kunstenaar Iemke van Dijk heeft 2 mooie tekenopdrachten bedacht, geïnspireerd op het werk van Rembrandt van Rijn. Rembrandt werkte eigenlijk helemaal niet zo gedetailleerd. Zijn werk is realistisch en expressief omdat hij heel goed keek naar licht en schaduw. Door een detail uit je gezicht te kiezen en dit uit te vergroten ga je die manier van kijken en werken toepassen. Of kies een portret van Rembrandt, leg het op z’n kop en teken het na! Doordat het voorbeeld nu minder als 'gezicht' herkenbaar is, is het gemakkelijker te letten op de bijzondere schaduwvormen.

Het Open Atelier – Herfsteditie 2019

Van september tot en met november staat het Open Atelier in het teken van… schilderen! Kunstenaar Lyda Bekker heeft een aantal mooie schilderopdrachten bedacht, geïnspireerd op het werk van de beroemde meester Rembrandt van Rijn. Meng kleuren, experimenteer met toetsen, of schilder met de achterkant van je kwast! Er zijn 3 opdrachten om uit te kiezen.