Home
activiteit

HET OPEN ATELIER

Iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier!

Nu in het Open Atelier:

Tegelwijsheid

In Museum De Lakenhal kom je veel tegels tegen uit de 17e eeuw, zoals bijvoorbeeld de tegels in het interieur van de oud-Hollandse Keuken die in het museum is nagebouwd. Op die tegels staan mensen, dieren, landschappen en motieven afgebeeld. Heel gewoon voor die tijd, maar nu zouden we zo’n rijk versierde muur best bijzonder vinden. De tegels geven, bijna als in een stripverhaal, veel informatie prijs over de tijd waarin ze zijn gemaakt. Vaak waren handgetekende prenten de inspiratiebron voor de tegels. En nu kies jij een tegel als inspiratie voor het maken van jouw eigen ets.

Etsen is een eeuwenoude diepdruktechniek. Tijdens het etsen gebruik je een drukplaat waarin kleine groeven de inkt vasthouden. Normaal gesproken ets je met metalen plaat en zuur, zodat er een chemische reactie ontstaat. Wij hebben het iets gemakkelijker én veiliger voor je gemaakt: met de droge naald techniek kom je namelijk al een heel eind. Probeer het zelf!

Praktische informatie:

Data: elke zondag
Tijd: doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Atelier
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: niet nodig, loop lekker binnen en schuif aan

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier staan heel veel opdrachten voor je klaar. Om gezellig samen te doen of lekker alleen, om met papier en potlood te werken of juist met spullen uit de keuken. Bekijk de opdrachten en maak bijvoorbeeld je eigen optische illusie.