Home
activiteit

HET OPEN ATELIER

Iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier.

Nu in het Open Atelier:

Laag op laag

De schilderijen van David Bailly hebben meerdere lagen, zowel in de betekenis als in de techniek. Kijk maar eens goed naar het schilderij Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder uit 1651. Dit schilderij bestaat uit een voorgrond, een midden en een achtergrond. Er zitten ook verborgen lagen in de voorwerpen die zijn afgebeeld. Veel daarvan hebben een extra betekenis. Zo werden de gedoofde kaars, de zeepbellen, de schedel, de verwelkende bloemen en de zandloper door Bailly geschilderd om te wijzen op de tijdelijkheid van het leven op aarde.

Een gelli plate is een soort toverplaat voor kinderen en volwassenen. Je maakt er een eenmalige afdruk mee: een monoprint. Het bijzondere aan deze techniek is dat je er geen drukpers voor nodig hebt. Je brengt de verf aan op de plaat en maakt structuren met wat je maar verzinnen kunt: een spatel, touw, sinaasappelnetje of iets heel anders. Daarna maak je een afdruk. Door verschillende lagen op elkaar te maken, ontstaat er een magisch effect. Ga aan de slag met deze druktechniek en ontdek jouw verschillende lagen!

Praktische informatie

Data: elke zondag t/m 2 juli (extra editie op woensdag 3 mei in verband met de voorjaarsvakantie)
Tijd: doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Atelier
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: niet nodig, loop lekker binnen en schuif aan

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier staan heel veel opdrachten voor je klaar. Om gezellig samen te doen of lekker alleen, om met papier en potlood te werken of juist met spullen uit de keuken. Bekijk de opdrachten en maak bijvoorbeeld je eigen optische illusie.