Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten
Home

Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus zullen er in Museum De Lakenhal tot 1 juni geen evenementen en activiteiten georganiseerd worden.

HET OPEN ATELIER

Iedere zondag doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur

Speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. Steek iedere zondag de handen uit de mouwen in het Open Atelier! Geïnspireerd door de objecten uit de collectie kun je ieder seizoen in het Atelier werken met een andere creatieve techniek. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig om jullie op weg te helpen.

Deelname aan het Open Atelier is gratis met een geldig entreebewijs. Loop binnen, schuif aan en ontdek samen jullie creatieve talenten! Vooraf aanmelden is niet nodig, er kunnen op enig moment maximaal 30 mensen tegelijk aan het werk.

HET OPEN ATELIER – DOORBEELDEN ZOALS THEO VAN DOESBURG

Van 16 februari t/m 22 maart kun je in het Open Atelier ‘doorbeelden’ net als kunstenaar Theo van Doesburg destijds deed. Aan de hand van kunstwerken kriskras uit de collectie leer je vanuit een herkenbare voorstelling toe te werken naar een abstract beeld. Trek een stofjas aan, kies een kunstwerk en creëer je eigen ‘doorbeeldkunstwerk’!

Het Open Atelier – Pilgrims editie

Het Open Atelier staat vanwege de Leiden 400 herdenking van 27 maart tot en met 12 juli in het teken van de tentoonstelling Pilgrims naar Amerika – en de grenzen van vrijheid. In het Open Atelier ga je aan de slag met de eeuwenoude diepdruktechniek etsen. Tijdens het etsen gebruik je een drukplaat waarin kleine groeven de inkt vasthouden. Normaal gesproken ets je met metalen plaat en zuur, zodat er een chemische reactie ontstaat. Wij hebben het iets gemakkelijker én veiliger voor je gemaakt: met de droge naald techniek kom je namelijk al een heel eind. Probeer het zelf, met 17e–eeuwse tegeltjes als inspiratiebron.