Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

HET OPEN ATELIER

Iedere zaterdag en zondag doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur

Speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. Steek iedere zondag (en tijdens de Claudy Jongstra-tentoonstelling óók iedere zaterdag) van 13.00 tot 16.00 uur je handen uit de mouwen in het Open Atelier! Geïnspireerd door de collectie en/of de tijdelijke tentoonstelling kun je ieder seizoen in het Open Atelier werken met een andere creatieve techniek. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig om je op weg te helpen.

HET OPEN ATELIER BIJ CLAUDY JONGSTRA – WEEF JE WILD!

Van vrijdag 30 oktober 2020 tot en met zondag 29 augustus 2021 is het Open Atelier behalve op zondagen ook op zaterdagen geopend! In die periode is in het museum de tentoonstelling van kunstenaar Claudy Jongstra te zien. Omdat haar stoere, ambachtelijk geweven werk zoveel inspiratie losmaakt, geven we je ieder weekend graag de kans om zelf aan de slag te gaan met de bijzondere, natuurlijke materialen waar Claudy Jongstra zelf mee werkt: draadjes, plukjes en stukjes van van alles en nog wat. Er staat een weefraam voor je klaar, waarop je je eigen wandtapijtje kunt maken. Weef je wild!

Natuurlijk hebben we maatregelen getroffen om je bezoek aan het Open Atelier veilig te laten verlopen. Zo houden we altijd 1,5 meter afstand van elkaar en hebben we handschoentjes, maskers en desinfecterende handgel voor je beschikbaar. Deelname is gratis met een geldig entreebewijs, reserveren vooraf is niet nodig. Loop binnen, schuif aan en ontdek samen jullie creatieve talenten! Lees meer over de coronamaatregelen.

%>