Home
activiteit

Activiteiten bij Rembrandts vier zintuigen

van 20 januari t/m 16 juni 2024

College op Zondag

Elke eerste zondag van de maand

Tijdens College op Zondag duiken we dieper in de historische en kunsthistorische verhalen bij de collectie. Op 3 maart staan Rembrandts Vier Zintuigen centraal. Samen met conservator van het Rembrandthuis Nathalie Maciesza duiken we dieper in de typeringen van Rembrandt. Conservator Oude kunst Janneke van Asperen neemt deze vier vroege werken van Rembrandt onder de loep en plaatst ze in de Leidse kunstgeschiedenis. Wat zien we in de werken terug van de invloedssferen van Rembrandt in Leiden, zoals zijn leermeester Jacob Isaacz. van Swanenburg, of tijdgenoot Jan Lievens?

lees meer
Foto: Taco van der Eb

Gratis rondleidingen

Elke zondag om 14 en 14.30 uur

Ontdek in een korte rondleiding meer over deze vier vroege werken van Rembrandt. De rondleiding start om 14.00 uur en 14.30 uur en duurt 20 minuten.

lees meer

Nacht van de zintuigen

Woensdag 1 mei

Op 1 mei 2024 bestaat Museum De Lakenhal 150 jaar. In de avond vieren we dit tijdens de Nacht van de Zintuigen, waar je gratis binnen kunt lopen. Geïnspireerd op de presentatie van Rembrandts Zintuigen, gaan hedendaagse kunstenaars jouw zintuigen op verschillende manieren bespelen.

lees meer

Boek je eigen rondleiding

Wil je met een groep de presentatieg bezoeken, onder begeleiding van een van onze rondleiders? Dat kan! Een rondleiding voor maximaal 15 personen kost €82,50 exclusief museumentree. Laat ons minimaal 2 weken voorafgaand aan je bezoek weten dat je een rondleiding wilt boeken via boekingen@lakenhal.nl of 071 516 5357.

meer info