Home

Omgewoelde aarde: documentaire over sieradenlijn Eva Schreuder

tijdens openingstijden in het Auditorium en online

In opdracht van Museum De Lakenhal heeft de Leidse ontwerper Eva Schreuder een sieradenlijn ontworpen, geïnspireerd op het werk van designpionier Christa Ehrlich. Documentairemaker Marit Geluk volgde Eva Schreuder tijdens haar ontwerpproces.

Eva Schreuder dook samen met gastconservator Annemieke Houben in het bijzondere oeuvre en archief van Ehrlich. De florale ontwerptekeningen en patronen uit Ehrlichs tijd bij de Wiener Werkstätte inspireerden Schreuder tot het ontwerpen van een set oorbellen en twee hangers. Haar uitgangspunt werd de klaproos, ook wel bloem van de verbeelding genoemd. Alle onderdelen van deze o zo kwetsbare, maar tegelijkertijd oersterke bloem vindt Schreuder prachtig: de steel, de zaaddoos, de hele bloem, alle individuele semi-transparante bloemblaadjes. Ze komen in verschillende vormen terug in de sieradenlijn, die de titel ‘Impressions’ kreeg.

De documentaire Omgewoelde aarde duurt 15 minuten en is gedurende de tentoonstelling Christa Ehrlich – Pionier in design tijdens openingstijden in het Auditorium van Museum De Lakenhal én online.

Let op: wegens besloten evenementen kan het zijn dat de film niet altijd in het Auditorium te zien is.

Over Eva Schreuder

Eva Schreuder studeerde in 2006 af als Sieraadvormgever aan de Kunstacademie in Maastricht. Na een lang verblijf in Azië presenteerde zij haar eerste collectie in 2010. Sindsdien nam zij deel aan meerdere exposities en beurzen in binnen- en buitenland. Haar ontwerpen worden in diverse (museum)winkels in Nederland en daarbuiten verkocht.

Bekijk de sieradenlijn