Home

SLUIT JE AAN BIJ HET JONG MECENAAT

voor iedereen tussen 25 en 45 jaar

Heb jij hart voor Leidse kunst en geschiedenis?

Sluit je dan aan bij het Jong Mecenaat van Museum De Lakenhal, onderdeel van het Lucas van Leyden Mecenaat. Met jouw bijdrage verrijk je jouw eigen kennis en netwerk én draag je bij aan een eigentijds en verbindend museum.

WAT DOEN WE?

Het Jong Mecenaat stimuleert jong kunstzinnig talent. We investeren in speciale programma’s en activiteiten van Museum De Lakenhal voor scholieren en studenten, vanuit de overtuiging dat je niet vroeg genoeg met cultuur kunt beginnen. Het Jong Mecenaat ondersteunt ook de uitreiking van de Doesjenel Prijs, de nieuwe kunstprijs voor veelbelovende jonge Leidse kunstenaars. Als Jong Mecenas breng je zo het museum naar de Leidse talenten van de toekomst.

WAT KRIJG JE?

Door je aan te sluiten bij het Jong Mecenaat, word je onderdeel van een hecht netwerk van Leidse kunstliefhebbers. We organiseren events, expert talks en borrels rondom de vaste collectie en de wisselende tentoonstellingen. Ook gaan we op atelierbezoeken bij Leidse kunstenaars. We zijn aanwezig bij besloten openingen van tentoonstellingen en sluiten elk jaar af met het exclusieve Lucas van Leyden Mecenaatsdiner.

SLUIT JE AAN

Wil je Museum De Lakenhal ondersteunen? Is een nieuw, jong en actief Leids netwerk iets voor jou? En ben je in de gelegenheid om de komende vijf jaar € 500,- euro per jaar te schenken (aftrekbaar van de inkomstenbelasting)? Word dan nu Jong Mecenas!

Word Jong Mecenas!

TEAM JONG MECENAAT

Het kernteam van het Jong Mecenaat bestaat uit Quirijn Bongaerts, Matthijs Geneste en Carolien Stolte. In nauw contact met Museum De Lakenhal stellen wij samen met andere actief betrokken Jong Mecenassen het programma samen. Wij organiseren zelf! Regelmatig zien wij elkaar in het museum of in de stad.

Stel een vraag

JOUW SCHENKING MET FISCAAL VOORDEEL

Deelname aan het Jong Mecenaat bedraagt minimaal € 500,- per jaar. Het Jong Mecenaat is een geefkring van het Lucas van Leyden Mecenaat en daarmee door de Belastingdienst officieel aangemerkt als een Culturele ANBI. En dit levert belastingvoordeel op! Giften aan het Lucas van Leyden Mecenaat zijn maximaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting als je voor tenminste vijf opeenvolgende jaren een vast bedrag schenkt. De aftrekbaarheid van de gift hangt samen met de hoogte van je inkomen. Kijk hier voor de meest recente regelgeving over belastingvoordeel en periodiek schenken.

Jong Mecenaat wervingsborrel
Foto: Monique Shaw