Home
activiteit

MUSEUM DE LAKENHAL VIERT FEEST

DAG EN AVOND, VOOR JONG EN OUD

Op 1 mei bestaat Museum De Lakenhal 150 jaar: in 1874 werd de oude Laecken-Halle omgedoopt tot stadsmuseum van Leiden en geopend voor het publiek. Die mijlpaal wordt gevierd met gratis toegang voor iedereen en een feestelijk programma van vroeg tot laat. Met flitslezingen, muziek, workshops, ontmoetingen en natuurlijk taart. Ben jij erbij?

Museum De Lakenhal viert feest

dagprogramma: 1 mei, van 10.00 tot 17.00 uur

De dag begint meteen feestelijk met een muziekopvoering van marchingband Jong K&G. Burgemeester Peter van der Velden en museumdirecteur Tanja Elstgeest openen de poort van het museum. De eerste 150 bezoekers van de dag krijgen een stukje taart. Laat je de hele dag verrassen door persoonlijke verhalen van bekende en minder bekende Leidenaren over hun favoriete object. Duik het Open Atelier in en filosofeer al tekenend over het museum van de toekomst. Volg flitslezingen door conservatoren of ga op de foto als Rembrandts Brillenverkoper.

bekijk het hele programma

Nacht van de zintuigen

avondprogramma: 1 mei, van 20.00 tot 00.00 uur

Sluit in de avond aan bij de Nacht van de Zintuigen. Geïnspireerd op de presentatie Rembrandts vier zintuigen bespelen hedendaagse kunstenaars jouw zintuigen op allerlei manieren. Volg een geurtour door het museum en laat je meevoeren door muzikale optredens van onder meer violist Tosca Opdam en band inneruu. Of laat je in de schrijfworkshop van kunstenaarscollectief ROEM uitdagen om in de verre toekomst te kijken.

bekijk het hele programma

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Cultuurfonds Zuid-Holland.