Home
persberichten

persbericht 2 november 2022

Museum De Lakenhal gaat 's avonds open

Eens per maand een verdiepend programma

Museum De Lakenhal start dit najaar met avond-events onder de naam Lakenhal Laat. Tijdens deze speciale avonden opent het museum elke tweede vrijdag van de maand de deuren van 19 tot 22 uur, met steeds een nieuw programma. Bezoekers kunnen in november, december en januari bijvoorbeeld de nieuwe tentoonstelling Imagine Intuition bezoeken én aanschuiven bij workshops, lezingen, panelgesprekken met kunstenaars en performances.

Op vrijdag 11 november is Museum De Lakenhal in Leiden voor het eerst in de avond open voor bezoek. Daarna keert het avond-event elke maand terug, zo ook op vrijdag 9 december en 13 januari. Tickets kosten 10 euro en bieden toegang tot de tentoonstelling en het verdiepend programma. Vanaf 23.00 uur kunnen bezoekers met hun kaartje voor Lakenhal Laat bovendien gratis naar De Nacht Wacht van poppodium Gebr. de Nobel. Tickets voor Lakenhal Laat zijn beschikbaar via lakenhal.nl/laat.

Projectleider Anouk Heesbeen-de Vos van het museum vertelt: ,,Met Lakenhal Laat willen we mensen tussen werk of studie en de kroeg inspiratie op laten doen in het museum. De drie avond-events tijdens de tentoonstelling Imagine Intuition staan steeds in het teken van twee andere kunstenaars. Het programma bouwen we daaromheen. Een bezoek aan de tentoonstelling wordt zo extra bijzonder.’’

Kevin Osepa. Foto: Koen Suidgeest
Jos Agasi. Foto: Koen Suidgeest

Eerste editie

Tijdens de eerste editie op vrijdag 11 november zijn regisseur en Gouden Kalf-winnaar Kevin Osepa en beeldend kunstenaar Jos Agasi te gast. Laure van den Hout, hoofdredacteur van Mister Motley, bevraagt hen in een panelgesprek over wat intuïtie voor ze betekent, en over de werken die ze speciaal voor de tentoonstelling Imagine Intuition maakten.

Verder is er een korte animatiefilm te zien van Agasi en verzorgt Osepa samen met kunstenaar Eugenie Boon een performance. Bezoekers kunnen hun intuïtie op een creatieve manier aanspreken in een workshop en singer-songwriter Melle treedt de hele avond op. In 2019 won hij de Nobel Award, dé popprijs van de Leidse regio. Bekijk het hele programma op lakenhal.nl/laat

Meet the artists

Op 9 december zijn kunstenaars DIKKER + OOSTRIK en Janet Vollebregt te gast tijdens Lakenhal Laat, en op 13 januari staan Bram Ellens en Lonneke Gordijn van Studio DRIFT in de spotlight. Daarnaast dragen onder meer ICK Dans Amsterdam, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, inneruu en The Hill Station bij aan de komende edities.

Over Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het stadsmuseum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van Leiden. Net als de stad combineren we een klassieke uitstraling met een eigentijds en eigenzinnig karakter. Ter gelegenheid van Leiden European City of Science duikt Museum De Lakenhal dit jaar met kunstenaars en wetenschappers in het begrip intuïtie.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor de avondopenstellingen zijn perskaarten beschikbaar. Voor aanmelden of interviewverzoeken neem contact op met Harriot Voncken, pr & online communicatie | 06 34 36 41 91 | pr@lakenhal.nl

Beeldmateriaal voor pers

Meer beelden van de tentoonstelling* Imagine Intuition* vind je in de perskit.

Voor het gebruik van de persafbeeldingen gelden de volgende voorwaarden:

  • De digitale opnamen mogen alleen worden gebruikt voor artikelen in kranten en tijdschriften, voor TV-programma’s en op websites naar aanleiding van de bijbehorende tentoonstelling in Museum De Lakenhal.
  • De eigenaar van het kunstwerk dient altijd te worden vermeld.
  • Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan.
  • Gebruik van beeldmateriaal is alléén toegestaan gedurende de looptijd van de tentoonstelling.