Home
activiteit

Lakenhal Laat

Elke tweede vrijdag van de maand

Je weekend begint in het museum! Kom elke tweede vrijdag van de maand tussen je werk en de kroeg naar Museum De Lakenhal voor een flinke dosis inspiratie en kennis. Bezoek tijdens Lakenhal Laat tussen 19.00 en 22.00 uur de tentoonstelling Imagine Intuition en doe mee aan een verdiepend programma bestaande uit artist talks, performances en workshops. Een drankje (de eerste krijg je van ons) en live muziek ontbreken natuurlijk niet. Zien we je daar?

Lakenhal Laat: JOS AGASI X KEVIN OSEPA

VRIJDAG 11 NOVEMBER VAN 19.00 TOT 22.00 UUR

het programma:

Meet the artists - Jos Agasi & Kevin Osepa

Om 19.30 uur in het Auditorium

Gideon Roggeveen vraagt kunstenaars Jos Agasi en Kevin Osepa het hemd van het lijf over het thema intuïtie en de totstandkoming van de werken die ze speciaal voor de tentoonstelling Imagine Intuition maakten.

Over Jos Agasi

Toeval en tijd zijn de belangrijkste aspecten van de installatie van beeldend kunstenaar Jos Agasi. Voor Imagine Intuition zet Agasi verschillende kanten van zijn belevingswereld naast elkaar. Aan de ene kant is zijn kalme innerlijke gemoed te vinden, aan de andere kant de onrust als gevolg van invloeden van buitenaf. Ze ontmoeten elkaar in het midden, op een door Agasi zelfgekweekt sculpturaal gevormd biocanvas. (Foto: Leonie van der Helm)

Over Kevin Osepa

Kevin Osepa is als filmregisseur en beeldend kunstenaar een verhalenverteller. Zijn identiteit wordt gevormd door de spiritualiteit, rituelen en cultuur van Curaçao. In een wandvullende installatie onderzoekt hij het begrip intuïtie vanuit zijn familiegeschiedenis en zijn fascinatie voor het intuïtief betekenis geven aan alledaagse producten. (Foto: Rachel Moron)

La Última Ascensión – Gouden Kalf-winnaar voor Beste Korte Film 2022

Om 20.15 in het Auditorium

Kevin Osepa won een maand geleden een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival voor La Última Ascensión, in de categorie ‘Beste Korte Film’. In deze urgente, adembenemende en wonderbaarlijke film, die opgenomen is op Curaçao en visueel en conceptueel ijzersterk in elkaar zit, staat jonge visser Rowin centraal. Het is voor hem lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar als hij op een dag een mysterieuze man ontmoet op zijn vaste visplek, beseft Rowin dat hij door zijn aanwezigheid meer vis vangt. Naarmate de twee elkaar beter leren kennen, durft Rowin zich open te stellen voor zijn verleden en leert hij zijn toekomst te omarmen. Na een korte introductie van Kevin Osepa, waarin hij vertelt hoe zijn intuïtie hem hielp in het maken van deze bijzondere film vol magie, spiritualiteit en symboliek, kun je La Última Ascensión zelf gaan ervaren. Alvast een voorproefje? De teaser is al zeer de moeite waard!

Onderhuids – Animatiefilm van Jos Agasi

Om 21.15 uur in het Auditorium

Speciaal voor Lakenhal Laat maakt Jos Agasi een korte animatiefilm die je meeneemt op reis langs flarden van de geest, waar beeldtaal wordt gesproken. Na de animatie vertelt Jos over zijn inspiraties en over het bijzondere maakproces van ‘Under the Skin’, het werk dat hij maakte voor Imagine Intuition.

Al je zintuigen op scherp – inloopworkshop

Doorlopend in het Atelier

Op een creatieve manier ruimte maken voor je intuïtie, door je denken uit te zetten en je voelen en weten juist helemaal aan? Dat kan de hele avond in ons Open Atelier, onder leiding van beeldend kunstenaars Roos Tulen en Emma van Noort. Be prepared voor een prikkeling van al je zintuigen, en een spannende zoektocht naar een onverwacht eindresultaat!

Foto: Ronald Tilleman

Melle

Doorlopend op de Achterplaats

Tijdens Lakenhal Laat verzorgt poppodium Gebr. de Nobel de live-muziek op de Achterplaats. Op 11 november staat Melle voor je klaar. Melle is een Leidse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Hij houdt van pure, eerlijke muziek met een rafelrandje. In 2019 won hij de Nobel Award, dé popprijs van de Leidse regio. In 2021 was hij de meest geboekte artiest van de Popronde en won hij de finale van Mooie Noten 2021 in de Vondelkerk in Amsterdam. Begin 2020 bracht hij zijn debuut-EP Y uit, zijn tweede – Little Life – volgde een jaar later. Dit voorjaar kwam zijn derde EP When The Night Is Full Of Spies uit.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Datum: vrijdag 11 november
  • Tijd: 19.00 – 22.00 uur
  • Prijs: €10 regulier of €7,50 met Museumkaart of andere kortingspassen, inclusief je eerste drankje en toegang tot De Nacht Wacht van Gebr. de Nobel
  • Lakenhaal Laat vindt ook plaats op 9 december en 13 januari. Meer informatie over het programma verschijnt binnenkort

Let op: de collectiezalen zijn tijdens deze editie van Lakenhal Laat gesloten.

COLOFON

Lakenhal Laat van 11 november wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jos Agasi
Kevin Osepa
Eugenie Boon
Gideon Roggeveen
Roos Tulen
Emma van Noort
Gebr. De Nobel
Melle

Foto: Taco van der Eb