Museum De Lakenhal is tijdelijk gesloten
Home

presentatie Nieuw Leids Laken #2

Op de tentoonstelling Zeven eeuwen Leids Laken is een speciale presentatie ingericht voor de stof 'Archive as fabric | fabric as archive' van textielontwerper Mae Engelgeer. Haar ontwerp werd in november 2015 geselecteerd voor Nieuw Leids Laken #2. Met deze ontwerpserie blaast Museum De Lakenhal het oude lakense ambacht nieuw leven in.

Mae Engelgeer, Archive as fabric | fabric as archive (2015)
Mae Engelgeer, Archive as fabric | fabric as archive (2015) foto: Debbie Trouerbach

jaarlijks een nieuw ontwerp

Tot 2019 wordt jaarlijks een ontwerper geselecteerd. Ondertussen bereidt Museum De Lakenhal zich voor op een grootschalige restauratie en uitbreiding, die in 2016 zal beginnen. In het nieuwe museum worden de stoffen vanaf 2019 per strekkende meter verkocht. In 2014 werd het eerste Nieuw Leids Laken gemaakt door Christie van der Haak.

lees meer in het verhaal over

STUDIO MAE ENGELGEER

Mae Engelgeer (1982) studeerde aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en het Sandberg Instituut. Met haar sterke en verfijnde grafische handschrift heeft zij in korte tijd een breed en internationaal publiek aan zich weten te binden. Zo zal Studio Mae Engelgeer in april 2016 weer vertegenwoordigd zijn op de prestigieuze Salone del Mobile in Milaan en nam zij in oktober 2015 deel aan de Design Week in Tokyo.

bekijk de video