Home
activiteit

Vier de voorjaarsvakantie in Museum De Lakenhal!

25 februari t/m 5 maart

De hele voorjaarsvakantie is er voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar in Museum De Lakenhal van alles te doen!

Open Atelier

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondag 26 februari, woensdag 1 maart of zondag 5 maart naar ons Open Atelier. Deze vakantie kun je daar aan de slag met de etsworkshop Tegelwijsheid. Etsen is een eeuwenoude diepdruktechniek. Tijdens het etsen gebruik je een drukplaat waarin kleine groeven de inkt vasthouden. Normaal gesproken ets je met metalen plaat en zuur, zodat er een chemische reactie ontstaat. Wij hebben het iets gemakkelijker én veiliger voor je gemaakt: met de droge naald techniek kom je namelijk al een heel eind. Als inspiratiebron kun je de tegels uit het museum gebruiken waarop mensen, dieren, landschappen en motieven staan afgebeeld.

Meer informatie

Familiespoor

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek alle lades met een gouden button open en leer het museum nog beter kennen door allerlei opdrachten te doen. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de Informatiebalie.

Lees meer

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Marmer met scheerschuim, stuur via duivenpost een kunstwerk naar iemand anders of maak een paar fossielen voor de toekomst. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Ontdek meer

Museuminspecteur

Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je je tijdens je bezoek melden als Museuminspecteur. Vul het inspectierapport in en misschien mogen we onszelf met jouw hulp binnenkort het meest Kidsproof museum van Nederland noemen… Tot snel!

Word inspecteur

Praktische informatie

  • Open Atelier: zondag 26 februari, woensdag 1 maart en zondag 5 maart van 13.00 tot 16.00 uur
  • Familiespoor: tijdens reguliere openingstijden
  • Thuisatelier: 24 uur per dag
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: voor deze activiteiten is reserveren niet nodig.

BOEK JE ONLINE TICKET, KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de voorjaarsvakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek vooraf een online ticket. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang.