Home
activiteit

Vier de voorjaarsvakantie in Museum De Lakenhal!

17 t/m 25 februari 2024

De hele voorjaarsvakantie is er voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar in Museum De Lakenhal van alles te doen!

Open Atelier

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondag 18 februari, woensdag 21 februari of zondag 25 februari naar ons Open Atelier. Onder begeleiding van een kunstenaar kun je daar aan de slag met de workshop Beeldvlakken. Op basis van foto’s van schilderijen die je in het museum kunt zien maak je een eigen kunstwerk van vilt. Ga lekker aan de slag met deze puzzel. Aan het eind mag je jouw creatie natuurlijk mee naar huis nemen.

Meer informatie

Familiespoor

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek alle lades met een gouden button open en leer het museum nog beter kennen door allerlei opdrachten te doen. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de Informatiebalie.

Lees meer

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Marmer met scheerschuim, stuur via duivenpost een kunstwerk naar iemand anders of maak een paar fossielen voor de toekomst. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Ontdek meer

Praktische informatie

  • Open Atelier: zondag 18 februari, woensdag 21 februari en zondag 25 februari van 13.00 tot 16.00 uur
  • Familiespoor: tijdens reguliere openingstijden
  • Thuisatelier: 24 uur per dag
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: voor deze activiteiten is reserveren niet nodig.

BOEK JE ONLINE TICKET, KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de voorjaarsvakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek vooraf een online ticket. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang.