Home

Activiteiten en programma bij If Things Grow Wrong

Sorteer- en naaiweekend bij Ken de keten

6 en 7 november, 4 en 5 december, 8 en 9 januari en 5 en 6 februari

Met haar installatie Ken de keten geeft Tinka inzicht in een deel van de problemen in de textielindustrie. Want allemaal dragen we kleding die we uiteindelijk weer afdanken. Maar waar gaat het dan naar toe? Gelukkig kun jij direct deel worden van de oplossing voor de groeiende textielberg. En Tinka helpt je daarbij! In meerdere weekenden kun je textiel sorteren of een naaiworkshop volgen.

meer informatie

gratis rondleiding door de tentoonstelling

elk weekend

Vanaf 16 oktober vinden de instaprondleidingen plaats in de tentoonstelling If Things Grow Wrong. In deze gratis rondleiding maak je samen met andere deelnemers even pas op de plaats. Je doet een stapje terug en vertraagt je tempo. Aan de hand van een aantal installaties in de expositie zet onze rondleider je met prikkelende vragen aan het denken over onze collectieve groeiverslaving, en over jezelf.

meer informatie

Het Open Atelier

elke zondag

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier! De komende maanden staat het atelier in het teken van het recyclen van papier. Je kunt zelf aan de slag om je eigen papier te scheppen. Met een schepraam en met pulp van papierresten maak je prachtige nieuwe vellen, waar je van alles mee kunt doen. Voeg bijvoorbeeld bloemzaadjes toe, zodat er over een tijdje prachtige dingen uit jouw eigen creaties gaan groeien.

meer informatie

Thuisatelier

altijd online

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier vind je tientallen opdrachten om samen of alleen te doen. In de nieuwe opdracht kun je je eigen fossielen maken naar aanleiding van het werk Future Fossils.

Wat zou jij willen bewaren voor de toekomst? Welke voorwerpen vertellen het best iets over de tijd waarin wij leven? En snappen de mensen uit de toekomst wat al die afdrukken voorstellen? Maak je eigen fossielen voor de toekomst, met materialen die je anders zou weggooien.

naar de opdracht

Ga in gesprek in Open Blad

elk weekend

Een van de voorgestelde oplossingen voor onze collectieve groeiverslaving in de tentoonstelling is Open Blad. In deze installatie zit ieder weekend iemand die naar je luistert en die bereid is tot een open gesprek. Waarover? Dat ligt aan jou – en aan je gesprekspartner.

meer informatie

geweest

SIT-IN PERFORMANCES EN QUÊTE

maandag 11 tot en met donderdag 14 oktober

Als onderdeel van de tentoonstelling If Things Grow Wrong vinden van maandag 11 tot en met donderdag 14 oktober sit-in performances van Guy Woueté plaats op verschillende plekken in Leiden. De performances maken onderdeel uit van het werk En quête en worden uitgevoerd door Leidse performers. Met spandoeken bezet Guy de Leidse openbare ruimte, als een daad van verzet tegen de vervreemding van ons werk in ons huidige leven. Zo roept hij op na te denken over een wereld die zich keert tegen onze eeuwige hang naar meer.

meer informatie

Activities and programme If Things Grow Wrong

Performance Henri Affandi – Ibu Pertiwi (Motherland)

saturday October 16

On Saturday October 16, a performance by Henri Affandi will start at 3 p.m. in his work Ibu Pertiwi (Motherland) in the exhibition. Henri Affandi is a multidisciplinary artist based in Jakarta, Indonesia. He received his degree in painting from London’s Wimbledon College of Arts in 2021. In his work, he denounces imperialism in Indonesia through performance and contemporary elements. Because greatness and poverty, growth and decay – in Indonesia they exist side by side.

more information

Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

zondag 17 oktober

Een museum ontdek je het beste in je eigen taal. Tijdens de NGT-rondleiding op 17 oktober neemt onze rondleider Kirsten je mee naar de tentoonstelling If Things Grow Wrong. In de rondleiding maak je samen met andere deelnemers even pas op de plaats. Aan de hand van een aantal installaties in de expositie zet onze rondleider je met prikkelende vragen aan het denken over onze collectieve groeiverslaving, en over jezelf.

meer informatie

If Things Grow Wrong

We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? De expositie over groeiverslaving is te zien vanaf 15 oktober in Museum De Lakenhal.

meer over de tentoonstelling bestel je tickets