Home

Activiteiten en programma bij If Things Grow Wrong

gratis rondleiding door de tentoonstelling

elk weekend

Vanaf 16 oktober vinden de instaprondleidingen plaats in de tentoonstelling If Things Grow Wrong. In deze gratis rondleiding maak je samen met andere deelnemers even pas op de plaats. Je doet een stapje terug en vertraagt je tempo. Aan de hand van een aantal installaties in de expositie zet onze rondleider je met prikkelende vragen aan het denken over onze collectieve groeiverslaving, en over jezelf.

meer informatie

Het Open Atelier

elke zondag

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier! De komende maanden staat het atelier in het teken van het recyclen van papier. Je kunt zelf aan de slag om je eigen papier te scheppen. Met een schepraam en met pulp van papierresten maak je prachtige nieuwe vellen, waar je van alles mee kunt doen. Voeg bijvoorbeeld bloemzaadjes toe, zodat er over een tijdje prachtige dingen uit jouw eigen creaties gaan groeien.

meer informatie

Thuisatelier

altijd online

Liever thuis aan de slag? In het Thuisatelier vind je tientallen opdrachten om samen of alleen te doen. In de nieuwe opdracht kun je je eigen fossielen maken naar aanleiding van het werk Future Fossils.

Wat zou jij willen bewaren voor de toekomst? Welke voorwerpen vertellen het best iets over de tijd waarin wij leven? En snappen de mensen uit de toekomst wat al die afdrukken voorstellen? Maak je eigen fossielen voor de toekomst, met materialen die je anders zou weggooien.

naar de opdracht

Ga in gesprek in Open Blad

elk weekend

Een van de voorgestelde oplossingen voor onze collectieve groeiverslaving in de tentoonstelling is Open Blad. In deze installatie zit ieder weekend iemand die naar je luistert en die bereid is tot een open gesprek. Waarover? Dat ligt aan jou – en aan je gesprekspartner.

meer informatie

Sorteer- en naaiweekend bij Ken de keten

UITGESTELD

Zodra de coronamaatregelen versoepeld zijn, kunnen deze weekenden weer plaatsvinden. Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Met haar installatie Ken de keten geeft Tinka inzicht in een deel van de problemen in de textielindustrie. Want allemaal dragen we kleding die we uiteindelijk weer afdanken. Maar waar gaat het dan naar toe? Gelukkig kun jij direct deel worden van de oplossing voor de groeiende textielberg. En Tinka helpt je daarbij! In meerdere weekenden kun je textiel sorteren of een naaiworkshop volgen.

If Things Grow Wrong

We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? Dat zie je in If Things Grow Wrong, de expositie over groeiverslaving in Museum De Lakenhal.

meer over de tentoonstelling bestel je tickets