Home
activiteit

Vier de kerstvakantie in Museum De Lakenhal!

23 december 2023 t/m 7 januari 2024

De hele kerstvakantie is er voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar van alles te doen.

Open Atelier

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondag 24, woensdag 27 of zondag 31 december naar ons Open Atelier. Ook op woensdag 3 en zondag 7 januari ben je van harte welkom. Geïnspireerd op de tentoonstelling De Hardnekkigheid van de hoop bieden we je die middagen een bijzondere inloopworkshop aan: In het Open Atelier kun je op zoek naar de vorm van hoop. Je kunt niet zien wat je doet. Je tast letterlijk volledig in het duister, want je stopt je handen in een houten kist. Daar maak je op je gevoel, met klei en wol, iets dat jou aan hoop doet denken. De hele middag is een professionele workshopdocent aanwezig die je kan helpen en die je geweldige tips kan geven. Loop binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent!

Familiespoor

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek alle lades met een gouden button open en leer het museum nog beter kennen door allerlei opdrachten te doen. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de Informatiebalie.

Thuisatelier

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Beleg een kunstzinnige boterham, maak je eigen glas in lood raam of speel een speciale editie van het spel ‘Wie ben ik’. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Extra instaprondleiding

Altijd al meer willen weten over de dingen die je in het museum kunt zien? Op zondagen kun je zonder reservering vooraf aansluiten bij de ‘instaprondleiding’, gegeven door een ervaren rondleider. Op woensdag 26 december is er een extra instaprondleiding omdat het vakantie is!

Praktische informatie

  • Open Atelier: zondag 24, woensdag 27 en zondag 31 december. En woensdag 3 en zondag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur
  • Familiespoor: tijdens reguliere openingstijden
  • Thuisatelier: 24 uur per dag
  • Instaprondleidingen op 26, 27 en 31 december en 7 januari van 14.00 tot 15.00 uur
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: voor al deze activiteiten hoef je je niet van tevoren aan te melden.
  • Let op: Museum De Lakenhal is gesloten op 25 december en 1 januari.

BOEK JE ONLINE TICKET, KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de kerstvakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek vooraf een online ticket. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang.