Stalenboek met stalen 1-876 van de Leidsche Katoen Maatschappij, ca. 1900

Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)

Stalenboek van de Leidsche Katoen Maatschappij, met stalen genummerd 1 tot en met 876. Het boek, dat gebonden is, bevat een zwarte katoenen omslag. Op de rug staat een etiket geplakt waarop is geschreven "1-876". Zowel op de voorzijde als op de achterzijde van de omslag zijn metalen nagels aangebracht. Het binnenwerk bestaat uit 127 ongenummerde pagina's met katoenen stalen, met diverse motieven (voornamelijk bloemen, dieren en geometrische figuren) en in verschillende kleuren. Op een pagina staan minimaal twee en maximaal acht stalen. De stalen bevatten etiketten waarop nummers geschreven staan, beginnend met 1 en eindigend met 876.

Object

Titel
Stalenboek met stalen 1-876 van de Leidsche Katoen Maatschappij
Objectnaam
stalenboek
Inventarisnummer
10716
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)
Datering
ca. 1900
Materialen
metaal, papier, karton, inkt, katoen
Technieken
geschreven, gebonden
Afmetingen
Algemeen: 54,3 x 37,2 x 5,5cm (543 x 372 x 55mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking Stichting Het Nederlandsch Economisch-Historisch Archief, 2015; bruikleen Nederlandsch Economisch-Historisch Archief aan Museum De Lakenhal, 1972-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan