Stalenboek voor piccolos van de Leidsche Katoen Maatschappij, 19de-begin 20ste eeuw

Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)

Stalenboek van de Leidsche Katoen Maatschappij voor piccolos. Het boek, dat middels drie metalen pinnen in elkaar is gezet, bevat een bruine katoenen omslag waarop een etiket staat met de tekst "Collectieboek Piccolos". Op de achterzijde staat een etiket met "Collectieboek Cachenez en Piccolos". Het binnenwerk bestaat uit een dubbele inhoud: vooraan bevat het boek 51 genummerde bladzijden en achteraan bevat het boek 38 genummerde bladzijden met op recto een staal voor voor piccolos en cachenez in de kleuren rood, zwart, blauw en wit. De stalen bevatten etiketten waarop nummers zijn gedrukt, tussen 1840 en 8298, en tussen 28 en 4514. In het midden, tussen beide delen, zitten blanco pagina's. Verso is niet gebruikt.

Object

Titel
Stalenboek voor piccolos van de Leidsche Katoen Maatschappij
Objectnaam
stalenboek
Inventarisnummer
10751
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co)
Datering
19de-begin 20ste eeuw
Materialen
katoen, karton, metaal, papier, inkt
Technieken
gedrukt, geschreven
Afmetingen
Algemeen: 37,5 x 41,8 x 11,8cm (375 x 418 x 118mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking Stichting Het Nederlandsch Economisch-Historisch Archief, 2015; bruikleen Nederlandsch Economisch-Historisch Archief aan Museum De Lakenhal, 1972-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan