ORDONNANTIE VAN DE SCHROBBELAARS OF LAKEN-MENGERS, BINNEN DE STAD LEYDEN; Ten beveele van die van den Gerechte der voorsz. Stad., 26 september 1748

Mr. David van Royen

Textielreglement met de titel "ORDONNANTIE VAN DE SCHROBBELAARS OF LAKEN-MENGERS, BINNEN DE STAD LEYDEN; Ten beveele van die van den Gerechte der voorsz. Stad", bestaande uit vier pagina's, waarvan één onbedrukt. Onder de titel de handgeschreven datum 26 "Sept. 1748" en een ovale afbeelding met een gekrulde rand, waarin een staande leeuw en het wapen van Leiden. In het randschrift: "HAEC LIBERTATIS ERGO". Om de titel, het wapen, de drukker en het jaartal MDCCXLVIII een sierrand.

Object

Titel
ORDONNANTIE VAN DE SCHROBBELAARS OF LAKEN-MENGERS, BINNEN DE STAD LEYDEN; Ten beveele van die van den Gerechte der voorsz. Stad.
Objectnaam
reglement
Inventarisnummer
11013
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
Mr. David van Royen (auteur)
Mr Elias Luzac (drukker)
Datering
26 september 1748
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 21,1 x 15,7cm (211 x 157mm)

Onderwerp

Collectie
lakenindustrie

Verwerving

Datum
2012
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking de heer C.H. Krantz, Leiden, 2012
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan