VERNIEUWINGE Vande KEUREN, ORDONNANTIEN, ENDE AMPLIATIEN, Gemaeckt op ’t stuck van de Draperye ende Redinge der Laexkenen, Carfayen ende Stametten, ende voornamentlijck belangende het visiteren van de zelve ter Raeuwer Persse., 1717

G. van Hoogheveen

Textielreglement met de titel "VERNIEUWINGE Vande KEUREN, ORDONNANTIEN, ENDE AMPLIATIEN, Gemaeckt op ’t stuck van de Draperye ende Redinge der Laexkenen, Carfayen ende Stametten, ende voornamentlijck belangende het visiteren van de zelve ter Raeuwer Persse", bestaande uit 86 genummerde pagina's, waarvan een groot aantal niet gesneden is. Onder de titel een ovale afbeelding met een staande leeuw en het wapen van Leiden. In het randschrift: "HAEC LIBERTATIS ERGO". Om de titel, het wapen, de drukker en het jaartal 1717 een sierrand. Met register.

Object

Titel
VERNIEUWINGE Vande KEUREN, ORDONNANTIEN, ENDE AMPLIATIEN, Gemaeckt op ’t stuck van de Draperye ende Redinge der Laexkenen, Carfayen ende Stametten, ende voornamentlijck belangende het visiteren van de zelve ter Raeuwer Persse.
Objectnaam
reglement
Inventarisnummer
11024
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
G. van Hoogheveen (auteur)
Pieter van der Aa (drukker)
Datering
1717
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 21,5 x 17,3 x 1,2cm (215 x 173 x 12mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
2012
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking de heer C.H. Krantz, Leiden, 2012
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan