Sleutels van huizen betrokken bij stadsrenovatie, eind jaren '60 tot eind jaren '80 van de 20ste eeuw

Anoniem

inv.nrs. 11032-11033 Deze sleutels zijn afkomstig van de stadsrenovatie die van eind jaren 1960 tot eind jaren 1980 in Leiden werd uitgevoerd. Het grote aantal maakt in een oogopslag duidelijk hoe ingrijpend en grootschalig dit project is geweest. Leidenaren van wie hun huis werd gesloopt of gerenoveerd moesten de sleutel naar het stadhuis brengen. Daar was een apart loket gemaakt bij de afdeling Grond- en Sanerings- Bedrijf, later Grondzaken genaamd. De mensen die hun sleutel inleverden kregen een zogenaamde sleutelbrief als bewijs van ontvangst. De sleutel zelf werd bewaard in een doos zonder dat daar een label of adres aan is bevestigd. Bij één set sleutels is dat wel gebeurd. Namelijk de sleutels van de zogenaamde Blonkpanden, genaamd naar de voormalige Blonkgarage, in de Nieuwsteeg. Op deze plek is in nu het RAP (Rijnlands Architectuur Platform) gevestigd.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Sleutels van huizen betrokken bij stadsrenovatie
Objectnaam
sleutel
Inventarisnummer
11032
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
eind jaren '60 tot eind jaren '80 van de 20ste eeuw
Materiaal
metaal
Techniek
gegoten
Afmetingen
Sleutel gemiddeld: 7 x 2,7cm (70 x 27mm)
Label: 7,5 x 2,5cm (75 x 25mm)

Verwerving

Datum
2010
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan