Album amicorum van Dr. Willem Nicolaas du Rieu, 1 maart 1889

Van den Heuvel

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Album amicorum van Dr. Willem Nicolaas du Rieu, ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als directeur van de Universiteitsbibliotheek van Leiden. Het boek, dat gebonden is, bevat een omslag van rood leer met een goudkleurige versiering met langs de randen een floraal motief en in het midden een versierde rozet. Ter bescherming van de omslag is een papieren omslag toegevoegd, tevens met een floraal motief. Op de titelpagina staat het woord "Album" en op de volgende pagina staat "Toen Dr. Willem Nicolaas du Rieu, directeur der Universiteits-bibliotheek te Leiden, op den eersten maart 1889 zijne vijf-en-twintigjarige werkzaamheid aan de genoemde bibliotheek mocht herdenken, hebben eenige vrienden en vereerden hem, ten teeken hunner waardeering van zijne groote verdiensten, een zilveren bokaal aangeboden, vergezeld van dit album, dat hunne namen bevat". Het binnenwerk bestaat uit ongenummerde pagina's met namen: eerst de leden der commissie en daarna de naamlijst.

Object

Titel
Album amicorum van Dr. Willem Nicolaas du Rieu
Objectnaam
album amicorum
Inventarisnummer
11062
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Van den Heuvel
firma Joh. Enschedé en Zonen, Haarlem (drukker)
Datering
1 maart 1889
Materialen
papier, karton, leer, inkt
Technieken
gebonden, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 40 x 31,3 x 3,4cm (400 x 313 x 34mm)

Verwerving

Datum
1923
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan