Duffelse jas van stof van Krantz, donkerblauw met rits, ca. 1970

Firma J.J. Krantz en Zoon

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Duffelse jas van wollen stof van Krantz. Model "schippersjas," donkerblauw, voorzien van een messing rits tot net onder de kraag. Op de voorpanden steekzakken met overhangende flap. Aan de binnenzijde van de kraag, achterin de hals, is een wit label aangebracht, waarop de afbeelding van een zeilbootje met zeiler en de tekst: "Leidse Zeeduffel [een R in een cirkel] 100% wol." Onder dit label zit een kleiner, wit label met het nummer 85 erop. Deze teksten en de afbeelding zijn machinaal geborduurd met rode draad. Aan de binnenzijde van het linker voorpand is een zwart label aangebracht, met de afbeelding van een zeilbootje met zeiler en de tekst: "Biesot Leiden 100% wol." De afbeelding en tekst zijn machinaal geborduurd. Bovenop de kop van de rits staan in hoog reliëf de letters SP N en het cijfer 2.

Object

Titel
Duffelse jas van stof van Krantz, donkerblauw met rits
Objectnaam
jas
Inventarisnummer
11108
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Firma J.J. Krantz en Zoon
Biesot
confectiefabriek Biesot
Datering
ca. 1970
Materialen
messing, wol
Technieken
genaaid, geweven
Afmetingen
Op paspop opgesteld gemeten: 83 × 58 × 39cm (830 × 580 × 390mm)

Verwerving

Datum
2014
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk uit particulier bezit, Leiden, 2014
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan